Orzo pasta

Potrebno je:
200 g orzo paste
150 g pančete ili mesnate slanine
200 g smrznutog  graška
500 ml tople vode i još po potrebi
2 pune kašike rendanog parmezana
1 kašičica putera
1 čen belog luka, po ukusu, ako ga ne volite izostavite ga
malo ulja
biber
biljni začin
malo seckane mirodjije ili peršuna
so i biber

Iseckajte pančetu na male kockice pa je propržite na malo ulja dok ne počne da rumeni.Dodajte sitno iseckan beli luk, pržite dalje dok luk ne zamiriše. Dodajte grašak i nastavite da dinstate, da grašak upije malo sokova i ukusa od slanine i belog luka i ne omekša a to bude brzo. Dodajte orzo pastu pa promešajte. Sipajte vodu, posolite biljnim začinom po ukusu, malo bibera,i opet promešajte, kada proključa smanjite da polako vri. Pasta je gotova kada se orzo pasta skuva al dente (ako treba prilikom kuvnja dodajte još po malo vode), dodajte puter i permezan, promešajte da se sjedini i pospite sa seckanim peršunom ili mirodjijom